Igår gjorde jag köttfärslimpa och köttbullar á la LCHF. Det blev jättegott.
Köpte bra kött på Delikatessfabriken.
Blandade 500 gr blandfärs med
1 dl vispgrädde
2 små hackade gula lökar
1 äggula
1 msk linfrö hela
2 msk teriyakimarinad
lite kinesisk soya
1 tsk salt
1 krm pepparblandning
lite chilliflakes
Jag gjorde en limpa av detta som jag fyllde med
1/2 pkt fetaost och hackade soltorkade tomater (ca8 st)
i en skåra som jag nöp ihop innan jag satte den i ugnen på 175 grader i 45 min.
Jag hade köpt 1 kg blandfärs så jag stekte köttbullar av andra halvan och gjorde samma smet med ägg, linfrö och lök men tog i lite ingefära och salt och peppar och stekte dem som vanligt.
Såsen gjorde jag med 10 stora skogschampinjoner som jag mixade i mixer till ganska fin konsistens, 2 dl vispgrädde, soya, teriyakisås och salt och peppar. Den blev jättegod!