Underbart god fisk och enkel att göra.[wpurp-searchable-recipe]Fisk med vin och sparris – Fisk med vin och gräddsås – torskrygg (fryst), vispgrädde, vitt vin, färska kryddor (grekisk oregano, timjan, persilja, dill), salt, sparris, smör, räkor, , Lägg torskryggen i en ugnssäker form och klicka över smöret och kryddorna. Kör i micron i ca 6-10 min på full effekt eller ställ in i ugnen i 20 min på 175 grader.
Koka sparrisen al dente, dvs inte helt mjuk. ; Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull och häll på 1 dl vin och vatten så det precis täcker. Koka 20 min. Sila bort skalen och häll i vispgrädden och salta och peppra. ; Häll såsen över den färdiga fisken. Servera med sparris och skalade räkor. ; ; – – Middag – Fisk – Hälsa – LCHF – Recept LCHF – fisk – LCHF – LCHF fisk[/wpurp-searchable-recipe]
Fisk med vin och gräddsås
Ingredienser
- 4 st torskbitar (ca 500 gr) tinade
- 100 gr räkor
- 1 dl vitvin
- 2 dl vispgrädde
- 1 knippa sparris eller djupfryst
- 100 gr broccoli
- salt, peppar, citronpeppar
Instruktioner
- Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form med mycket smör eller annat fett i botten.
- Salta och peppra och pressa över lite citronsaft. Sätt antingen in fisken i ugnen på 175 grader eller mikra tills fisken är färdig. (fungerar bäst enligt mig)
- Kok tillbehören, Sparrisen koker jag i stekjärn bara några minuter.
- Broccolin tar mellan 5-10 minuter beroende hur man vill ha den.