Hoppa till innehåll

Fiskgryta med parmesan

receptet hittar du här.

Jump to Recipe Jump to Recipe

Italien inspirerad fiskgryta

Italienska smaker och fisk
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Course Huvudrätt
Cuisine Italienskt

Ingredients
  

  • 2 st gula lökar finhackad
  • 2 st vitlökar hackad eller pressad
  • 50 gr smör
  • 1/2-1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk Mutti Cherrytomater
  • 1-2 msk färska kryddor finhackade
  • 2 st torskryggfiléer
  • 2 st laxfiléer
  • 1 burk räkor 240 gr
  • 1 påse babyspenat liten påse
  • 1/2 dl persilja finhackad
  • salt, peppar, chilliflakes
  • 1 dl parmesan finriven

Instructions
 

  • Stek löken och vitlöken i smör en stund.
  • Häll i grädde, vin, tomaterna och kryddorna
  • lägg i fisken och koka ca 10 min eller till fisken är färdig.
  • krydda med salt, peppar och ev chilliflakes
  • Lägg i räkorna och häll över parmesanen.
  • Servera med hackad persila överst.
  • Som tillbehör passar sparris och broccoli.
Keyword gryta, lax, LCHF, spenat, tomater, Torsk, vitvin