receptet hittar du här.
Jump to Recipe Jump to RecipeItalien inspirerad fiskgryta
Italienska smaker och fisk
Ingredients
- 2 st gula lökar finhackad
- 2 st vitlökar hackad eller pressad
- 50 gr smör
- 1/2-1 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk Mutti Cherrytomater
- 1-2 msk färska kryddor finhackade
- 2 st torskryggfiléer
- 2 st laxfiléer
- 1 burk räkor 240 gr
- 1 påse babyspenat liten påse
- 1/2 dl persilja finhackad
- salt, peppar, chilliflakes
- 1 dl parmesan finriven
Instructions
- Stek löken och vitlöken i smör en stund.
- Häll i grädde, vin, tomaterna och kryddorna
- lägg i fisken och koka ca 10 min eller till fisken är färdig.
- krydda med salt, peppar och ev chilliflakes
- Lägg i räkorna och häll över parmesanen.
- Servera med hackad persila överst.
- Som tillbehör passar sparris och broccoli.