Frittata eller ugnsomelett
En god fritatta med svamp, bacon och spenat
Ingredients
- 2 pkt bacon
- 150 gr champinjoner skivade
- 200 gr spenat fryst eller färsk
- 1 pkt getost eller fetaost
- 3 dl riven ost
- 1/4 dl riven parmesanost
- 8 st ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 st avokado
- 2-3 msk olivolja
- 1 liten chili
- 1 stor vitlöksklyfta
- 40 gr tomat
Instructions
- Sätt på ugnen på 175 grader
- Låt spenaten rinna av om den är frusen stek den sen på stekjärn
- klipp baconet i bitar och lägg på stekjärnet (jag använde olika stekjärn)
- Skiva champinjonerna och låt steka med baconet tills de fått färg
- Häll över allt i en ganska stor ugnsfast form
- Bryt get/fetaosten i bitar och lägg över
- Riv över parmesanost
- Vispa ihop ägg och grädde
- Krydda med salt, peppar och paprika
- Häll över äggblandningen och strö över den rivna osten
- Sätt in i ugnen i 35-40 min beroende på form och ugn
- För 2 pers: Kör avokadon i mixer med 1 vitlöksklyfta och en liten chili.
- Häll i 2 msk olivolja
- Om den inte blir krämig tillsätt en liten tomat
- Servera omeletten med halva avokadoröran om ni inte är 2 pers
- näringsberäkning för 1/6 del samt halva avokadoröran