Hoppa till innehåll

Fröknäcke

Jag gjorde en stor sats fröknäcke och konstaterade att man kan göra nästan hur som helst. Här snvände jag smör istället för olja och det gick också bra. Man kan blanda fröerna lite som man vill och beroende på vad man har hemma.

Fröknäcke

Gott fröknäcke med smör
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Course Smårätter, Tillbehör
Cuisine LCHF

Ingredients
  

  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl chiafrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1-2 tsk flingsalt bra med två om man behöver extra salt
  • 50 gr smör alt 1 dl kokosolja
  • 3,5 dl vatten

Instructions
 

  • Ugn 140 grader varmluft
  • Blanda alla ingredienser i en skål. Även smöret som gärna får vara mindre bitar.
  • Koka upp vattnet och häll det kokande vattnet över de torra ingredienserna.
  • Blanda allt noga
  • Bred ut på bakplåtspapper på två plåtar
  • Sätt in båda plåtarna och låt vara inne ca 30 min. Byt sen den övre plåten mot den undre och låt vara inne ca 30 min till.
  • Stäng av ugnen och låt dem vara kvar tills ugnen svalnat
  • Jag bröt dem och vände upp och ner på dem och lät ligga någon timme innan jag la knäckebrödet i burken.
Keyword frö, Fröknäcke