Jag hade ett stort paket frysta gröna musslor till 2 personer som middag..
Gröna musslor 1 kg
Creme fraiche 2 burkar à 2 dl. Obs inte lätt crème fraiche för det fungerar inte
1 klyfta vitlök alt 1 krm vitlökspulver
1 gul lök
1 tsk salt
1/2 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk koriander
1/2 tsk rosépeppar
Sätt ugnen på 225. Bred ut musslorna, direkt från frysen, i en form eller långpanna så att alla syns. Häll creme fraichen i en bunke och pressa ner vitlöken och den hackade löken. Blanda i alla kryddorna. Smaka av det ska smaka gott. Man kan utesluta koriander och ersätta rosépeppar med svartpeppar men då ta 1 krm istället. Bred ut crème fraichen över musslorna. Alla musslor ska täckas.
Sätt in i ugnen ca 15 min.
Ät och njut.
Alternativ; Ingen lök eller vitlök utan vitlökspulver istället!