Jag fortsätter att hålla mig till LCHF och känner mig ganska trött, konstigt nog.
Såg Mosley idag och rött kött är tydligen en bov till hjärthälsoproblem men det är INTE det mättade fettet!! Något i den magra delen av köttet. . Se Världens fakta: Hur hälsosamt är kött? på svtplay som ligger 10 dagar till. Vi äter dubbelt så mycket kött idag, upp till 90 gram/dag i snitt. Järn, zink, B12, a-vitamin och inte minst protein får vi från kött. L-karnitin är nya boven som forskarna söker. Processat kött är klart farligare än rent kött enligt detta program.
Michael Mosley testar hur hans egen kropp påverkas av en förstärkt köttdiet. Dessutom möter han forskarna som kommit fram till att risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt tjocktarmscancer är större för köttätare än för vegetarianer. Men är det snarare sättet vi tillreder köttet på som är problemet och inte köttet själv?