Vi blev vaccinerade mot corona (covid-19) i förrgår och vi fick Pfizer så jag gjorde en hjortgryta av ren glädje! Den blev god tyckte både min man och jag. Köttet köptes i Trolle-Ljungbys viltbod som vi passerar på väg till Hällevik.
Hjortgryta
Smakrik hjortgryta tillagad i järngryta
Equipment
- järngryta
Ingredients
- 800 gr hjortgrytbitar
- 1 st gul lök
- 1 st lök
- 1 stor morot
- 3 st lagerblad
- 1/2 huvud blomkål
- 10-15 st champinjoner
- 1 l vatten
- 3-4 msk smör eller olja
- salt och peppar
Instructions
- Bryn hjortbitarna i smör och peppra. Går att göra direkt i en järngryta.
- Lägg i lökarna som delats i klyftor samt moroten i bitar och bryn dessa. Lägg i lagerblad och ev pepparkorn.
- Häll på vatten så det täcker
- Koka på låg värme ca 2 timmar.
- Lägg i blomkål och svamp
- Koka ½ timme till.
- Kolla om köttet är riktigt mört annars koka ytterligare ½ timme.
- Servera med sallad och grönsaker och ev lingon.
- Morot och blomkål kan plockas upp om de är sönderkokta.