Hoppa till innehåll

Kryddig kyckling

Välkryddad kyckling med tomat och kokosgrädde. Här serverad med mathavre som man naturligtvis kan låta bli.

Kryddig kyckling

Välkryddad kyckling med tomat och kokosgrädde
Cook Time 30 minutes
Course Huvudrätt
Cuisine Indiskt, LCHF

Ingredients
  

  • 5-600 gr kyckling
  • 1 burk kokosmjölk/kokosgrädde
  • 1 burk små tomater eller krossade tomater
  • 1 bit ingefära ca 4-5 cm
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 3-4 msk jordnötssmör
  • 1 bit chili efter smak
  • 1-2 msk soja
  • 1-2 msk sweet chili eller tomatpure
  • 1 pkt sockerärtor
  • 1 st paprika i valfri färg strimlad
  • persilja dekoration

Instructions
 

  • Mixa ingefära, vitlök, chili, jordnötssmör och soja.
  • Skär kycklingen i bitar och salta och peppra.
  • Stek kycklingen nästan färdig. Jag använder stektermometer.
  • Vid 60 grader så häll över kryddblandningen och stek med en stund.
  • Häll över tomatkross
  • Tillsätt kokosgrädde eller kokosmjölk
  • Häll över sockerärter och paprikan.
  • Stek tills de tjockaste kycklingbitarna är minst 72 grader i mitten.
  • smaka av och tillsätt ev mer jordnötssmör
  • Servera och njut
Keyword Kokosmjölk, kyckling, tomat