Välkryddad kyckling med tomat och kokosgrädde. Här serverad med mathavre som man naturligtvis kan låta bli.
Kryddig kyckling
Välkryddad kyckling med tomat och kokosgrädde
Ingredients
- 5-600 gr kyckling
- 1 burk kokosmjölk/kokosgrädde
- 1 burk små tomater eller krossade tomater
- 1 bit ingefära ca 4-5 cm
- 2-3 st vitlöksklyftor
- 3-4 msk jordnötssmör
- 1 bit chili efter smak
- 1-2 msk soja
- 1-2 msk sweet chili eller tomatpure
- 1 pkt sockerärtor
- 1 st paprika i valfri färg strimlad
- persilja dekoration
Instructions
- Mixa ingefära, vitlök, chili, jordnötssmör och soja.
- Skär kycklingen i bitar och salta och peppra.
- Stek kycklingen nästan färdig. Jag använder stektermometer.
- Vid 60 grader så häll över kryddblandningen och stek med en stund.
- Häll över tomatkross
- Tillsätt kokosgrädde eller kokosmjölk
- Häll över sockerärter och paprikan.
- Stek tills de tjockaste kycklingbitarna är minst 72 grader i mitten.
- smaka av och tillsätt ev mer jordnötssmör
- Servera och njut