Hoppa till innehåll

Paj med äpple

aplleÄppelpaj/Rabarberpaj

  • 6 äpplen/500 gr rabarber
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl hasselnötsmjöl (malda hasselnötter)
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap Gör så här:
  • Sätt ugnen på 150°C.
  • smör till formen
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  3. Skala och dela äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i en ugnssäker Bred på smeten.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och äpplena är mjuka.