Ramslökstider i Skåne.
Jag älskar ramslök och igår plockade vi massor i närheten av Börringe kloster.
Det kommer bli ramslökssalt och smör. Resten torkar jag och smular ner i en glasburk. Saltet var poppis förra året så det ska det bli mer i år.
Ramslökspaj med olika ostar
Ingredients
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl sesamfrön skalade eller oskalade
- 1 msk fiberhusk
- 1 st ägg
- 50 gr smör
- salt, peppar, paprika
- 2 dl hackad ramslök ca 30 gram
- 75 gr spenat färsk
- 1 pkt chevre 175
- 0,5 st paprika
- 4 st ägg
- 2 dl crème fraiche eller mjölkfritt alternativ
- 1 dl vispgrädde eller mjölkfritt alternativ
- 100 gr Philadelphia
- riven parmesan/ost
Instructions
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 gr. Ta ut smöret så det blir rumsvarmt.
- Mixa sesamfrö med mandelmjöl. Jag hade oskalat sesamfrö.
- Blanda ner ägget, smör och fiberhusk. Salta lite.
- Tryck ut pajdegen i formen och grädda 7-8 minuter.
- Lägg spenaten i det varma pajskalet och strö den hackade ramslöken ovanpå.
- Skär eller smula Chevré över. Lägg även på paprikan i små strimlor.
- Blanda samman ägg, Philadelphia, creme fraiche och grädden.
- Salta, peppra och häll på ca ett kryddmått paprikapulver.
- Riv över osten du valt.
- In i ugnen i ca 25 minuter.
- Servera varm.