[wpurp-searchable-recipe]Kyckling med trattkantarell och purjolök – God välkryddad kyckling med purjolök och trattkantareller – kyckling (900 gr-1kg), torkad trattkantarell, purjolök (ca 10 cm), smör, vispgrädde, chilliflakes, riven parmesanost, vitlöksklyftor, havssalt, peppar, curry, brysselkål, vitkål, , Tina kycklingfiléerna om de är frysta. torka av och krydda med curry, havssalt, chilliflakes och några varv på pepparkvarnen. Stek gyllenbruna och efterstek ca 20-30 min men lägg under tiden i: ; Trattkantarellerna som gärna kan svälla i lite grädde om de är torkade som mina var. Lägg ner trattkantarellerna efter ca 10 min. och sen vitlök och skivad purjolök när ca 5 min återstår ; Kolla med termometer om kycklingfiléerna är färdiga. 72 grader gäller.
Häll på 3 dl vispgrädde och smaka av med mer salt och peppar om det behövs.; Koka brysselkål i ca 10 min.; Stek gärna vitkål som tillbehör. Dela den i mindre bitar och stek den mjuk i avokadoolja och solrosolja. Saltade med havssalt; – – Middag – Kyckling – svensk – Hälsa – Recept LCHF – kyckling – parmesan[/wpurp-searchable-recipe]