[wpurp-searchable-recipe]Lax i portionsform – Fyrabitar lax i portionsformar med mos av broccoli, blomkål och brysselkål. – lax, kokosfett (lukt och smakfritt), broccoli, blomkål, brysselkål (eller en bit vitkål), lime, vispgrädde, smör, salt och peppar, , 4 bitar lax som läggs i en stor form eller fyra portionsformar. ; Lägg på ca 12/ msk kokosfett/ laxbit och strö över örtsalt och peppar
; In i mikron ca 6 min på högsta. Kolla noga för mikrovågsugnar är så olika. Mät gärna temperaturen. Lax ska vara 56 grader när den är färdig.; Mos på broccoli, blomkål och en näve brysselkål.
; Använd både stammen på broccolin och bladen från blomkålen om de är fina.. Dessa måste skivas tunt. Lägg ner i kastrullen tillsammans med brysselkålen och kok.; Broccolibuketterna las i när det andra kokt 5-6 minuter. Låt det koka tills allt är mjukt. Behåll ca 1 dl av kokspadet och kör grönsakerna till mos med stavmixer. ; Pressa i 2 vitlöksklyftor och lite vispgrädde och smör samt salt och peppar så ska det vara klart. Provsmaka.; ; – <p>(wdi_feed id="1")</p> – Lax med broccolimos – Fisk – svensk – broccoli – Huvudrätt – Lax – lax – Broccolimos LCHF – Lax – LCHF – Recept LCHF[/wpurp-searchable-recipe]