- VARIANT PÅ BRANTEVIKSSILL: 280 gram 5-min sill
- 0,5 rödlök
- 0,5 gul lök
- 1 tsk kryddpeppar, grovt nykrossad eller nymalen
- 0,5 tsk svartpeppar, grovt nykrossad eller nymalen
- 1 lagerblad
- 1 msk socker
- 1 tsk ättika
- 1 tsk skal av riven citron (valfritt)
- 2 msk hackad gräslök (valfritt)
VARIANT PÅ BRANTEVIKSSILL: Skala och hacka löken så fint du kan. Den kan också skivas tunt. Blanda med sillen i en bunke.
- Krossa kryddpepparn och svartpepparn grovt och tillsätt till sillen tillsammans med ett söndersmulat lagerblad, socker och ättika samt ca 0,5 dl vatten.
- Skölj citronen och skrubba den. Riv skalet av ca halva citronen och tillsätt det.
- Finhacka gräslök och vänd i den.
- Tillsätt och smaka av sillen med ca 0,5 deciliter av lagen.
[wpurp-searchable-recipe]LCHFsill – – 5 minuterssill (Spara lagen!), rödlök, gul lök, lagerblad (smulas), Stevia, ättikssprit 12%, citron (riv eller zesta skalet av citronen och använd cironsaft efter smak), hackad gräslök, kryddpeppar, grovt nykrossad eller nymalen (om man använde mald blir lagen grumlig), vit- o svartpeppar, grovt nykrossad eller nymalen, vatten, Skala lökarna och dela de båda lökarna i 6 klyftor vardera och skiva dem tunt.
Krossa kryddpepparn och mal vit- och svartpepparn tillsammans med ett söndersmulat lagerblad, Stevia och ättika samt ca 1 dl vatten.
Skölj citronen väl i ljummet vatten. Riv citronskalet med en zest och tillsätt det.
Finhacka gräslök eller salladslök med det gröna och vänd i den. Häll i 0,5 – 1 deciliter av lagen.; Smaka av med citronsaft och ev mer ättikssprit. Det ska vara lite sting och lagen ska täcka sillen i den glasburk du ska förvara den i.; – [/wpurp-searchable-recipe]