[wpurp-searchable-recipe]Torskrygg med saffran – God torskrygg med saffranssås – torskrygg (tinad), fänkål (tunt skivad), smör, saffran, gurkmeja, citrongräs, vispgrädde, creme fraiche, citron, körsbärstomater (halverade), dill, räkor (skalade (kan uteslutas)), , Tina torskryggen och dela i 4 delar.
; Fräs saffran och gurkmeja samt citrongräset i smör med fänkålen. Stek ca 5 min till fänkålen börjar mjukna.; Häll på grädde och crème fraiche och låt puttra tills fänkålen är mjuk. Salta och peppra. ; Lägg i körsbärstomaterna och smaka av med citronsaft.; lägg några minuter innan maten ska serveras i torsken och låt allt bli varmt och torsken färdig. Strö över dill och räkor om man vill.; Servera med sallad; ; ; – – Middag – Fisk – svensk – Recept LCHF[/wpurp-searchable-recipe]